06-23110371       info@keepersschooloost.nl

INFO

MODULE TRAININGEN

KSO traint niet een heel voetbalseizoen lang maar verzorgd in het voor- en najaar module-trainingen. De 11 trainingen per module kunnen worden gezien als extra of als aanvullende trainingen. Veelal volgen de KSO-keep(st)ers naast een module ook nog de trainingen bij hun eigen vereniging. Iedere module wordt afgesloten met een evenement (KSO-keepersbattle), een herinneringsmedaille en een certificaat.

PLEZIER , PRESTATIE en GROEPSINDELING

KSO deelt de keep(st)ers in naar leeftijd en of niveau. Hierdoor kan een ieder op zijn of haar niveau de training volgen. KSO staat open voor alle niveaus en traint daarbij in een drietal categorieën, te weten basis-, gevorderd- en topniveau.Voor de KSO-keep(st)ers die prestatief trainen en graag een vervolgstap willen maken geldt dat KSO nauwe contacten onderhoudt over de individuele ontwikkelingen met diverse scoutingsapparaten in de regio. KSO is er ook trots op dat sinds 2014 al veel keep(st)ers zijn doorgestroomd of stagetrainingen hebben mogen volgen bij verschillende jeugdselecties van o.a. de KNVB, de FC Twente-Academy, de voetbalschool van Go Ahead Eagles, de Graafschap, PEC Zwolle, de Prestige Football Academy, Twentse Talent teams, Twents Regioteam Meiden en of diverse Kreisauswahlen (regioselecties) in Duitsland.

DE TRAININGEN

NIVEAU BASIS (BEGINNER)

Op dit niveau wordt extra veel aandacht geschonken aan de technische basisvaardigheden van het keepen. De kracht zit in de herhalingen. Op een speelse wijze worden de volgende vaardigheden getraind :

Uitgangshouding voor de keep(st)er
Positie in het doel
Vangen en verwerken van de bal
Vallen – Duiken - Zweven
Insnijden naar een bal
Coördinatie en voetenwerk
Rollen en werpen van de bal
Uittrappen van de grond
Uittrappen vanuit de handen

GEVORDERD NIVEAU

Op dit niveau zijn de keep(st)ers voldoende onderlegd. De basisvaardigheden worden vertaald naar automatismen. De intensiteit ligt iets hoger en de aandacht wordt langzamerhand verlegd naar de wedstrijdvormen waarbij de spelhervatting, het meevoetballen en het organiseren van de verdediging extra aandacht krijgen.

TOPNIVEAU

Op dit niveau beheersen de keep(st)ers meer dan voldoende de vaardigheden van het keepen. Rekening houdend met de specifieke leeftijdskenmerken van de doelgroep wordt er intensief en onder weerstand getraind. In diverse oefeningen komen alle facetten van het keepen aan bod.

TOPNIVEAU

Op dit niveau beheersen de keep(st)ers meer dan voldoende de vaardigheden van het keepen. Rekening houdend met de specifieke leeftijdskenmerken van de doelgroep wordt er intensief en onder weerstand getraind. In diverse oefeningen komen alle facetten van het keepen aan bod.

OEFENINGEN

Actuele oefenstof

Ca. 450 oefeningen

Variatie oefenstof

KSO-UNIFORMITEIT

KSO-keep(st)ers volgen de trainingen in de KSO- trainingskleding. Deze bestaat uit een lange keepersbroek en een KSO-keepershirt met lange mouwen (of trainingstop). De KSO-kleding kan besteld / aangeschaft worden via de webshop elders op deze site of klik op de button hieronder.